On Holidays

Dues setmanes després de desplaçar-se a La France, els Picapolls encaraven les seves vacances visitant un altre país a tocar. El dels coprínceps, el país de les set parròquies. Andorra seria l’amfitrió d’una colla que olorava més les activitats de després de la diada, que els propis castells a efectuar davant del Palau de Gel de Canillo.

Amb la colla partida en dos, uns entrant amb autocar per la Farga de Moles mentre que la caravana automobilística de cotxes coronava Porté-Puymorens i entrava pel Pas de la Casa, tots es van plantar en aquell majestuós promontori, piscina a una banda i palau de gel a l’altra. La solana tornaria a esquerdar de debò el cap i cos dels castellers allà reunits.

El primer 3d6 dels morats no es va fer esperar, el P4 d’entrada havia estat descarregat amb facilitat, i aquest 3d6, tot i no estar molt bé de mides, no va fer esperar la segona ronda dels Andorrans; que descarregarien un 3d6p després d’haver completat un sòlid 2d6 a la primera.

El 3d6p de la segona ronda dels Picapolls va fer suar de valent als segons, les mides no tornaven a ser les idònies, però com fins aleshores, la colla va tirar endavant el castell. Els de la camisa burdeus van patir una caiguda sense més conseqüències que l’ensurt i algun cop a la pinya quan ja descarregaven el 3d6p, i ja sabem que només hi ha un camí per quan caus: tornar-te a aixecar!

La caparra ja feia pensar amb el bany i la patinada. A la tercera ronda va caldre desmuntar el peu d’un 4d6, que després de les advertències i la crida a la concentració, va ser descarregat amb tranquil·litat. Les cares de satisfacció i l’explosió dels sentiments acumulats de les estrenes al pis de terces es feien paleses. La colla continua amb la seva filosofia de versàtil rotació a qualsevol castell.

Dels dos P4 que es van voler descarregar al final de la diada, només un d’ells va ser descarregat, els morats tenien en ment massa disbauxa per endavant… I és que en les dues sortides a països veïns, els amfitrions han portat la colla a un pam de terra.

El toc de vermut va donar pas a totes les activitats anhelades intensament. Dinar, piscina, patinada, compres i festa major a Sant Julià de Lòria, esperaven als de la Vall de la Gavarresa, i les vacances començaven per tots a la Vall de Canillo.

Ara 15 dies amansaran a les feres, no sense abans passar pel taller a la festa major de Sant Joan d’Oló, on de ben segur, es tornarà a deixar empremta Picapoll.

Deixa un comentari