El proper Oest

Avançant per l’eix transversal direcció Oest, els Picapolls ens vam llevar ben d’hora per dirigir-nos cap a les terres del Pla d’Urgell, on aquesta vagada ens esperaven els Margeners de Guissona i els Bordegassos de Vilanova per celebrar la diada de festa major de Mollerussa.

Dins les panxes dels morats es podia sentir aquell típic formigueig que produeixen els nervis abans d’una gran actuació. No era la primera vegada que ens desplaçàvem més enllà de les nostres vinyes, tanmateix les ganes de compartir plaça amb dues colles de 8 feien ballar l’anaconda d’alegria.

Sota la atenta mirada de la cigonya que nuiava còmodament al capdamunt de la torre de Sant Isidori, les tres colles es van plantar a la plaça de l’Ajuntament de Mollerussa amb ganes d’oferir un bon espectacle de castells a la gent combregada.

Després d’enfaixar-nos, la primera ronda va començar ràpidament. L’absència dels tradicionals pilars d’entrada – la diada va començar un pèl tard – va obligar a més d’un a treure’s la son de les orelles. Així doncs, després dels dos castells de 7 perpetrats pels nostres homòlegs, els Picapolls descarregàvem un 3 de 6 amb pilar sòlid i ben quadrat des de l’inici.

Les bones sensacions van ser interrompudes momentàniament per un llarg repic de campanes i una interminable i sorollosa rua de motocicletes que va passar pel costat de la plaça. L’ambient semblava haver notat els efectes del rum-rum dels motors i, a diferencia del castell descarregat amb anterioritat, el 4 d 6 de la segona ronda va haver de ser lluitat fins al final.

La tercera ronda va ser molt més plàcida. Mica en mica sembla que els Picapolls anem agafant la mida a les construccions de 3 – toquem fusta – i el 3 de 6 va ser descarregat amb la solidesa de les últimes diades.

L’actuació es va tancar amb dos pilars de 4, un dels quals va quedar en intent descarregat. Llavors, la font de la plaça va prendre el protagonisme. Sota un sol incisiu, les camises estrenades es remullaven celebrant la gran actuació, mentre la veu fina però punyent de les més joves cantaven el nostre eslògan reivindicatiu des del balcó de l’ajuntament.

Fotos: Maite Gomà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s