Tempesta Bages Arena

Mentre el temps empitjorava i es descartava actuar a la plaça de St. Joan a Súria, els Picapolls van esperar amb impaciència les notícies de l’hermètica Tècnica sobre els castells que es farien a la II Trobada de Colles Castelleres del Bages.

El sostre de les pistes de l’escorxador van protegir a la cromàtica varietat castellera, els caps de colla van començar  a delimitar espais amb el discurs preliminar insuflant forces i concentració. El dels Morats va anunciar que s’intentaria fer la mateixa diada que a Calders, o sigui, igualar la millor diada de la curta història de Picapolls.

Un pilar de quatre de dones, consolidat i ja gens estrany va començar a marcar una gran diada encara que les ràfegues de tempesta intentessin que no fos així.

Mentre les demés colles van apostar pel seu màxim, els Picapolls, fidels al seu estil van començar amb un 3de6p que quedà en intent desmuntat doncs algú va pensar en fites més altes i un casc es va deixar pel camí. A la repetició, la solidesa del 3de6p que aquesta vegada s’alçà fou la més bella d’anteriors castells idèntics.

Les colles bagenques semblaven competir entre elles, a veure quin era el millor castell a construir. Els de la Gavarresa van continuar fent un 5d6 amb estrenes  calderines i algun artesenc nouvingut al tronc. Cap problema, carregat i continuem per a completar diada! .

Repeticions i intents desmuntats no van fer perdre la concentració davant la majestuosa posada en escena de castells de set, i aquell quatre que es converteix en autocar i es rectifica en alçada es va completar tranquil·lament. El 4d6p igualava a la quarta diada de la temporada la millor de l’anterior.

Els dos p4 de sortida van fer enllaçar les ruixades de les estrenes, més aigua semblava que no fos possible, i els estrenats a tronc no van poder evitar el què el sostre va fer fins al moment, acompanyats gotejant de tota la colla, el crit de guerra ha crescut amb més claca menuda i rosseta. La festa i l’orgull d’haver aconseguit l’aposta de la Tècnica vindria després.

Al local dels nostres padrins es van acabar de gestar llaços més profunds que miren cap a Mollerussa, cap de setmana pròxim amb colles que fan emmudir mirant amunt.

I potser aquesta mirada amunt, aprenent, compartint i assajant castells que no es van fer sota la tempesta dissabte arribaran quan el cel sigui més clar.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s