La Negra Terra

L’autocar dels Picapolls va anar trencant fronteres comarcals, una rera l’altre, Bages, Moianès, Osona, fins a plantar-se allà on la terra és ben negra i la frondositat paisatgística et fa clavar el nas al vidre d’on viatges. Olot ens esperava, amb el pla B activat quan ja enfilàvem el túnel de Bracons, la negra pluja ens va acompanyar fins a l’Hospici, la majestuositat del seu pati interior no desmilloraven el fet de no estar a plaça.

Els Xerrics i Maduixots van anar ocupant cantonades, els Picapolls també, i així va començar la diada, amb la font vigilant i la coberta de lona protegint les tres colles al pati interior de l’antic hospital.

Els Picapolls van començar amb dos pilar de quatre simultanis on l’estrena moianenca va haver d’aguantar de valent una particular baixada de l’enxaneta.

Veient passar castells de 7, els Picapolls van començar amb potser el 3d6p més sòlid i convincent fet fins al moment, les expectatives eren bones de cara a la 2a i 3a ronda.

Així va ser, després de veure passar una altre vegada castells de 7, un 4d6p amb un pis de segons canviat, apuntava a noves fites, tot i fer-se llarg per alguns, el castell va ser carregat i apunta a que no hi ha res impossible per la colla.

La tercera ronda es va tancar amb un 4d6 sense cap tipus de problema, i és que els Picapolls sembla que no van començar ahir, desplaçar capital humà enllà i tornar a fer 3 castells de sis, va semblar haver-ho fet tota una eternitat.

I es va tancar amb el típic “vanet” de 4 que posar fi a les diades de Picapolls, algú que ara viu a la negra terra va tornar a pujar recordant vells temps i els Picapolls van acabar deixant segell d’allò que ja no és una casualitat. Aquella puceta rossa va tornar a cantar el “diguin el què diguin, jo sóc Picapoll”, i l’empremta a l’enllosat pati interior de l’Hospici d’Olot va quedar marcada pels Picapolls.

La II Trobada de Colles Castelleres del Bages és la nova fita pels morats, els padrins de Súria acolliran a les colles de la comarca el pròxim 14 de maig.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s