Confluint a la bergadana

Recollint totes aquelles mans que últimament reguen la vall de la Gavarresa i més que s’hi afegeixen lligant comarques, vam deixar el curs de la riera i enfilàrem Llobregat amunt per arribar a una cruïlla.

Aquesta cruïlla pren el nom de Gironella, i els de la camisa blava, Patumaires i castellers habituats al set, van acompanyar als morats en la celebració de la diada de la fira de Sant Josep.

A les cruïlles s’hi han de prendre les decisions encertades, i la proposta era tornar a fer tres castells de sis amb canvis al tronc als diferents pisos. Així ho marcava el plànol.

El pilar de quatre de dones estrenat a Muntanyola acabarà sent un clàssic aquesta temporada, el canvi del baix i de la puça a dalt de tot no va fer notar cap problema.


Després del monolític castell de Berga, els Picapolls van començar amb el 3d6p, i la veritat és que va ser descarregat millorant el treball conjunt de tothom.

Els nervis i la posició dels dosos, massa entrats en el següent 3d6, va fer què hi hagués un intent desmuntat, però la ferma decisió de no fer cap canvi dintre dels canvis va demostrar que el ventall humà a l’hora de construir castells és prou evident. Defensat amb orgull, el 3d6 va fer arrencar somriures arreu.

El següent 4d6 també introduïa canvis al tronc, aliè a això, el vici de convertir-lo en un autocar no va fer perillar la construcció. I així, un cop més, ens vam preparar per al pilar de sortida i per acabar una festa a la Berguedana que va anar d’allò més bé.


“Salut i nervis” i “Diguin el què diguin, jo sóc Picapoll”, va tornar a fer-se sentir a la cruïlla de l’antiga carretera de Casserres. Una altra vegada els Picapolls acabaven la diada amb tres castells de sis, i ja en són 30 d’ençà que van començar a somiar en aquella cosa tan boja i difusa com la de crear una colla castellera en una zona de no tradició.

Descans, vacances i assaig especial per la fira d’Artés per encarar la propera sortida a Olot.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s