Riera Amunt

Com un riu que es nodreix dels seus afluents, rieres, rierols i torrents, els Picapolls van enfilar la llera de la Gavarresa amunt i es van plantar a Avinyó buscant la complicitat d’aquells que també són part de la colla.

La Festa Major d’Avinyó, que ja s’havia estrenat divendres amb un assaig-taller itinerant, es despertava el diumenge al matí amb els danys col·laterals produïts pel concert d’Oques Grasses de la nit anterior. 

Amb els Vailets de Gelida i els Picapolls ja enfaixats, els pilars de benvinguda van iniciar la diada mentre la gent de la vila, d’aquella Gavarresa que s’allarga fins Alpens, aplaudia amb força.

Amb certes baixes al tronc, a la primera ronda els Picapolls van descarregar un 3d6 sense massa problemes. Seguidament, tocava fer pinya amb els Vailets de Gelida, que havien vingut a Avinyó ajudats pels Castellers d’Olesa i que van carregar un 3d6.

La segona ronda arribava amb canvis al pis de terces i dosos, i tot i que res feia pensar que el 4d6 no es carregaria, uns dosos massa entrats va fer desmuntar l’intent. Tot seguit, els Vailets de Gelida van descarregar un 4d6 amb tronc color llima i pinya morada que els hi asseguraria l’èxit.

Havent efectuat canvis a contracor, a la ronda de repetició pactada els Picapolls descarregaven un 4d6 tancadet sense problemes. Per la seva part, els Vailets desmuntaren un 2d6 on el còctel de camises tornava a imperar.

A la tercera ronda, els Picapolls van fer gala del seu saber estar i van descarregar un 3d6 amb pilar, una mica obert entre la plena i la buida, però que no va suposar ja cap problema. Després, els Vailets van fer valer la seva tossuderia descarregant amb força i patiment un anhelat 2d6 amb pinya morada.

La receptivitat de la colla amb la gent de la plaça no podia acabar sense el típic “vanet” de 4, aquesta vegada 100% avinyonenc, i que provocava les ruixades d’aigua pels pisos estrenats. Així doncs, Avinyó acollia amb la catifa vermella als seus Picapolls, ja esperant el proper cap de setmana enfilar cap un altre afluent, ja sigui riera, rierol o torrent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s