Les vinyes lliures

És la quarta vegada que una gran majoria de catalans i catalanes inunden pacíficament els carrers de Barcelona en una jornada festivo-reivindicativa com és la de l’11 de Setembre.

Després de decidir-ho en assemblea, es Picapolls vam unir-nos a les més de 60 colles castelleres que s’havien inscrit a la Via Lliure, el nom que va triar l’organització per l’esdeveniment d’enguany.

Des d’Artés van sortir 13 busos, 2 d’ells plens de camises morades que van salpar cap a la capital amb l’objectiu de fer pinya. Les instruccions de l’organització eren clares: esperar el punter –una fletxa de grans dimensions que recorreria la Meridiana de punta a punta– per carregar un castell, el que fos, intentant no fer llenya.

Tot i amb l’experiència que ens donen els nostres ja habituals assajos itinerants, els Picapolls ens vam plantar al tram 33 amb un cert neguit, segurament produït pel fet de fer castells amb tantes i tantes persones pendents de l’aleta.

La major dificultat però, era calcular el temps que tindríem per tancar la pinya i carregar el 3d6 –el castell que havíem triat– i fer-lo coincidir amb el pas del punter. De fet, tal va ser l’espera que, ja impacients, vam tenir temps de descarregar-lo i de fer un pilar de 4 abans que l’helicòpter amb la càmera passés per sobre dels nostres caps.

Amb els deures ja fets, només ens quedava gaudir de la festa i comentar entre companys l’esdevenir de tota aquella moguda que ja fa anys que dura. Llavors, els busos ens portarien de retorn cap a les vinyes de la Catalunya central. Unes vinyes que desitgem ben aviat es puguin deslligar de les terres feudals per arribar a ser lliures.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s