Gèlid Amunt

Gelida, aquell poble que no saps ben bé on és; si pertany al Baix Llobregat, a l’Anoia o l’Alt Penedès. Ja pertany a la denominada zona  castellera? Des d’aquest poble balcó tant és no saber-te ubicar, tires la vista endavant i acabes veient que les vinyes i Vilafranca no deuen ser gaire lluny, una raó més per les que els Picapolls havien, han i hauran de fer sortides a l’alçada de les expectatives marcades cap al seu bateig.

El trajecte i la calor van fer arribar els Picapolls en cercavila fins a la plaça de la vila de Gelida a l’expectativa envers la desconeixença i el tarannà de les altres colles, Vailets de Gelida, amfitriona, i Castellers de Roquetes, l’altra convidada a la diada de festa major. De seguida, però, aquests a qui ja queda ben poc per deixar de lluir aquella impol·luta blancor van alçar un solvent pilar de quatre conjunt amb les altres colles.

Amb diada començada, i prenent el tercer torn, els Picapolls van carregar un 3 de 6 amb estrenes al pis de segons i uns quilets de més al de terços. Un castell on també el fins ara acotxador feia per primera vegada l’aleta com enxaneta. La segona ronda va començar a fer tornar fred i gèlid l’ambient de la plaça de la vila. Després de les proves i intents desmuntats, va arribar un 3 de 6 amb pilar dels Picapolls, molt diferent i no tant forçat com el que es va fer a Manlleu en la diada del barri de l’Erm.

Als Picapolls també els hi tocaria fer baixar l’eufòria, certa altivesa i tocar de peus a terra per continuar intentant abraçar el cel. La tercera ronda va portar el seu primer intent desmuntat de 4 de 6. Degut a la forçada posició del pis de terços, l’enxaneta, davant la pronunciada mirada de l’acotxador i la tremolor del pis de dosos que no acabava d’entendre ben bé què passava, no ho va veure clar i fou cridada a fer marxa enrere. Fou en la ronda de repetició, després de canvis no volguts, dolorosos pel sentiment i la canalla, però necessaris per la seguretat i el futur que ens espera, quan els Picapolls van descarregar, ara sí, un 4 de 6 amb facilitat.

Una altra diada amb tres castells complets i ja va la tercera en el que va d’any. Faltava un altre canvi per acabar, el típic “Vanet” picapoll va ser posposat per una altra diada i un esbojarrat rebenta balcons va cloure la diada. Ara només queda esperar pacientment el pas del temps amb aquell lema que ben bé saben els Picapolls, “salut i nervis” fins al bateig

Per acabar, volem donar les gràcies als Vailets de Gelida i als Castellers de les Roquetes pel cop de mà a les pinyes i a Fil d’Or per la bufera que ens ajudà a alçar els castells.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s