Diada al barri de l’Erm

Després d’actuar a Artés, Callús, Coaner i Manresa, i de fer diferents assajos itinerants per les contrades, l’actuació de Manlleu suposava un passet més cap a la nostra consolidació. A part de ser la primera vegada que sortíem del nostre habitat natural –sempre positiu, val a dir–  l’assumpte de la mobilitat era un tema el qual encara no ens havíem ni plantejat. L’experiment de desplaçar-nos com a colla a una altra comarca creava un cert neguit pel què fa a la gent que seriem capaços d’arrossegar.

A la plaça del barri de l’Erm de Manlleu ens hi vam presentar més de 70 faixes, totes lligades al voltant de les camises blanques que simbolitzaven la nostra estrena com a colla oficial en formació. Un blanc llampant que lluïa d’orgull i satisfacció –com deia aquell– al veure el goig que fèiem tots junts.

Els pilars de sortida de cada colla, dels Nyerros de la Plana, dels Castellers de Sant Feliu, dels Salats de Súria i dels Picapolls de la Gavarresa, s’alçaven a plaça sota un sol punyent que confirmava que, a Manlleu, hi havíem anat a suar la camisa.

           3d6a_1       3d6a_2

L’objectiu d’aquesta temporada és consolidar-nos com a colla de 6 i aquesta vegada ens va tocar sortir primers…  Amb alguns nervis produïts per la inexperiència i pels diferents canvis tècnics introduïts respecte a Manresa, el 3 de 6 de la primera ronda es va carregar i descarregar tranquil·lament, en part gràcies a la seguretat que donaven la quantitat de faixes mobilitzades fins a la Plana.

El premi gros, però, ens el guardàvem per la segona ronda. Fer 3 de 6 amb el pilar era una aposta arriscada, primer perquè era un castell que encara no s’havia dut a plaça, i després perquè els canvis tècnics a cada pis augmentaven el nivell de dificultat a l’hora de construir el castell i de treballar el pilar. El castell va ser defensat des del primer moment, i va ser descarregat heroicament amb la corresponent eufòria de tots els membres de la colla.

A última ronda i després d’haver-nos deixat la pell amb el 3 de 6 amb el pilar, el cap de colla i el de pinyes van optar per fer un 4 de 6 primant la confiança i la seguretat per dur-lo a terme.

           4d6       vanet

El Vanet que caracteritza el final de les diades de Picapolls va ser aixecat i gaudit amb una rauxa inusual i amb la mullena dels estrenats a pisos. Així, la colla va desar els estris i es va dirigir al local dels Nyerros a disposar d’un bon tiberi després de l’esforç fet a plaça.

D’aquí dues setmanes ens espera una altra diada, on esperem que l’assentament, l’eixamplament i la tranquil·litat segueixin formant part de la nostra festa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s